Arkitekttegnet sommerhus

Arkitekttegnede sommerhuse

Grunde til sommerhuse har ofte noget unikt at byde på, hvorfor det kan være en god idé, at få hjælp til sparring omkring placeringen på grunden i forhold til udsigt, sol og den naturlige vegetation på grunden. Alt dette så det arkitekttegnet sommerhus bliver det helt rigtige tilflugtssted for hele familien, både indretningsmæssigt og i forhold til den omgivende natur. Når foråret banker på, er der intet mere befriende end at tage en tur i sommerhus.

 

Overvejelser man skal gøre sig ved et arkitekttegnet sommerhus:

  • Hvor stort skal det være og hvilke kvaliteter og faciliteter skal sommerhuset indeholde?
  • Skal der være plads til overnattende gæster?
  • Hvilken type sommerhus ønsker du?
  • Vil I måske bo i huset når I bliver pensionister?
  • Skal huset kunne udlejes?

 

Et arkitekttegnet sommer­hus be­høver ikke nød­vendig­vis at inde­holde de samme funk­tioner, som villaen der­hjemme, hvor hver­dagens praktik stiller krav til funk­tion­alitet og ved­lige­hold. Sommer­huset kan være en kon­trast til hver­dags­livet, så du kan tænke over hvordan du undgår at sommerhuset ender som en mindre version af dit helårshus.

 

Arkitekttegnet sommerhus med unik planløsning

Måske kan man sove på en anden måde, måske i en alkove. Måske kan man gå direkte ind i op­holds­rummet og und­være entréen. Måske kan man tage bad uden­for. Måske kan man bruge nogle materialer, som er lidt ander­ledes. Måske samles man om pejsen og grillen i stedet for tv’et og iPad’en. Det er vigtigt at tænke over, hvilket liv man gerne vil leve i sommer­huset. Er det mest af alt et ude­liv? Er det et hygge­ligt refu­gium fra hver­dagens stress og jag? Og hvor­dan kan sommer­husets arkitek­tur under­støtte det liv? Hvis du gør opvarmningen nem, så huset hurtigt kan varmes op – selv i de koldeste vintermåneder. Du kan f.eks. koble varmesystemet til en app, så du kan begynde at varme huset op allerede inden du ankommer.

 

De bedste arkitekttegnede sommer­huse er som regel i en form for sym­biose med naturen. Dyrk naturen i om­rådet. Er det et klit­land­skab? Ligger huset i skoven? Behøver man den friserede græs­plæne?

 

Hvis sommer­huset ligger i et natur­skønt om­råde, så invitér naturen inden­for. Store vin­duer og over­dækkede terrasser giver en følelse af at være på grænsen mellem ude og inde. Ind­ram­mede kig – et rigtigt placeret vindue – kan være helt malerisk.

Trygt byggeforløb

Vi hjælper dig med at få et godt overblik i byggeforløbet